Visie en Missie KFC Beekhoek Sport m.b.t. het eerste elftal, de jeugdbegeleiding en jeugdopleiding
Missie KFC Beekhoek Sport m.b.t. het eerste elftal, de jeugdbegeleiding en jeugdopleiding:
Wij willen met de jeugdwerking van KFC Beekhoek, elk kind en elke jongere die graag voetbalt, in een kameraadschappelijke sfeer op een plezierige manier, in een fijne club leren voetbal spelen. Wij streven ernaar in de kern van onze eerste ploeg 80 procent spelers op te nemen afkomstig uit onze eigen jeugdwerking.
Wij wensen volwaardige voetballers op te leiden die zowel technisch, fysisch als tactisch in staat zijn de spelbedoelingen te realiseren.
Onze eerste ploeg probeert attractief aanvallend voetbal te spelen met de intentie om meer doelpunten te scoren dan de tegenstrever. Als spelconcept wensen wij uit te gaan van zonevoetbal in een 1+4+3+3 opstelling. We trachten zoveel mogelijk te spelen op de helft van de tegenstrever (hoge druk). Onze flankverdedigers schuiven veel en hoog in.
Wij wensen goede trainingen te verzorgen voor onze voetballers. Een goede training is volledig van start tot einde, gevuld met voetbaleigen, progressieve en gevarieerde leerinhouden, die vlot georganiseerd en uitdagend gepresenteerd op de juiste manier begeleid (gecoacht) worden, rekening houdend met de groep en de omstandigheden.
Visie KFC Beekhoek m.b.t. de jeugdbegeleiding en jeugdopleiding:
Het kind staat centraal!
- Elk kind dat graag voetbalt, is steeds welkom. Of het nu groot is of klein, fijn of fors, blank of zwart, meer of minder voetig met de bal , …
- Elk kind heeft evenveel recht op aandacht en inzet van de trainer.
- Elk kind heeft het recht om kampioen te worden en ook om het niet te worden.
- Elk kind heeft het recht op een aan hem aangepaste opleiding en begeleiding.
- Elk kind heeft het recht in een veilige (lichamelijk en geestelijk gezonde) omgeving te voetballen.
Concreet betekent dit dat op trainingen:
- de kinderen voetballen in grote trainingsgroepen met meerdere trainers zodat de spelers in kleinere niveaugroepen opgedeeld kunnen worden.
- gewerkt wordt met speelse oefen- en wedstrijdvormen.
- we steeds voetballen met de bal.
- we de kinderen laten voetballen. De kinderen moeten zelf keuzes (bv. dribbel of pas, pas of schot, …) leren maken. We leggen de kinderen niet op voorhand onze keuze op. “Jan speel die bal naar Piet” roepen is voor ons geen goede coaching.
- we de kinderen positief benaderen. Door de acties die de kinderen goed uitvoeren te belonen met een positieve aanmoedigingen, zorgen we ervoor dat de kinderen die goede actie proberen te herhalen. Zo leren ze al doende beter voetballen.
Concreet betekent dit dat in wedstrijden elk kind:
- evenveel speeltijd krijgt.
- op elke positie de gelegenheid krijgt zijn kwaliteiten te ontdekken en te verbeteren.
- zoveel mogelijk voetbalt op een niveau aangepast aan zijn kunnen.
- zelf keuzes maakt en mag leren voetballen.
- aangemoedigd wordt.