Zo 31-08 16.00 KFC Beekhoek - Verbroedering Arendonk 1-0

Zo 07-08 16.00 KFC Beekhoek - Lyra   1-0

Za 13-08 19.30 US Solrezienne - KFC Beekhoek 2-2 (5-6 P)

Zo 20-08 16.00 ATH - KFC Beekhoek 6-0

US Solrezienne - KFC Beekhoek: 2-2 (5-6 penalty's)

We stonden op zaterdag 13 augustus voor een verre verplaatsing naar Solré sur Sambre om aldaar de plaatselijke ploeg, US Solrezienne, te bekampen in de derde ronde van de Cofidis Cup. Dit is een ploeg die uitkomt in 1°provinciale in de provincie Henegouwen. Na wat oponthoud bij het vertrek konden de 2 bussen om 15.45 eindelijk vertrekken. Onderweg viel alles met de werkzaamheden gelukkig wat mee zodat we om 18.45 aankwamen in Solré-sur Sambre. Iets te laat voor de spelers en op onze vraag aan de scheidsrechter om de wedstrijd wat later te beginnen kregen we een negatief antwoord zodat de spelers snel moesten beginnen aan de opwarming. We willen de mensen van US Solrezienne trouwens bedanken want ondanks de niet meer zo moderne infrastructuur hadden ze er alles aan gedaan om ons zo goed mogelijk te ontvangen. Voor de gelegenheid hadden  ze wat tentjes buitengezet terwijl een ijverige lokale inwoner zeer enthousiast de nodige worsten aan het bakken was om de hongerige magen uit Geel van eten te voorzien. Tevens konden we altijd een beroep doen op een tolk die ons ter beschikking werd gesteld. Kortom, beter konden we niet ontvangen worden.Voor deze wedstrijd moest trainer Wim Wuyts wel wat sleutelen aan zijn ploeg want hij mistte naast de gekwetste Kevin Wynants ook de vakantiegangers Stefan Vandenbergh en Gert Mertens. De positie achteraan werd ingenomen door Seppe Peeters terwijl de afwezigheid van Mertens en Wynants centraal werd opgevangen door Geerinckx, Verwimp en Van Hout. De thuisploeg begon zeer agressief aan de wedstrijd en dat leverde ze na amper 5' al een eerste gele kaart op. Druk was er in het 1°kwartier en Solrezienne kwam dreigen met 2 afstandsschoten. Langzamerhand herstelde  Beekhoek het evenwicht en in het verdere vervolg van de 1°periode waren ze zeker de evenknie van de gastheren. Sporadisch was er ook gevaar vanuit groenwitte hoek met een poging van Laenen naast en een vrije trap van Hannes welke een metertje overgaat. Vijf minuten voor de rust was Beekhoek zeer dicht bij openingstreffer maar de poging van Van Hout bleef net voor de lijn in het slijk steken. Het laatste wapenfeit voor de rust kwam van de gevaarlijke thuisspeler Chartinne maar die besloot voorlangs. Na de pauze onmiddellijk sensatie met een verre vrije trap van Chartinne, zijn snoeiharde pegel raakte beide palen en werd uiteindelijk net naast getrapt, hier kwamen we goed weg (2'). De reactie van groenwit liet niet lang op zich wachten want in de 4° minuut wordt Hannes in het straatje gestuurd maar zijn lobbal spat uiteen op de deklat. De thuisploeg voert het tempo wat op en als in de 8ste minuut een thuisspeler spectaculair tegen de grond gaat trekt de scheidsrechter onmiddellijk rood voor Peeters. Het beloofd nu wel zeer lastig te worden maar 2' later zijn de aantallen weer gelijk als een thuisverdediger een 2° gele kaart krijgt voor een fout van Hannes en zo wordt de strijd verder geleverd met nog 10 manschappen aan beide zijden. De druk van de thuisploeg levert niet veel kansen op maar na 20' komen ze zeer gelukkig op voorsprong. Een hoekschop wordt hard voor doel getrapt en via Van Hout verdwijnt de bal tegen de netten. Wie dacht dat het groenwitte liedje was uitgezongen kwam bedrogen uit. De thuisploeg dacht al dat de buit binnen was maar het was Beekhoek dat nu meer op de helft van Solrezienne voetbalde in plaats van omgekeerd. De verdiende gelijkmaker kwam er op het halfuur als Vangenechten een voorzet van Van Hout binnenkopt. De thuisploeg moet even bekomen van deze opdoffer terwijl groenwit vrank en vrij zijn kans blijft gaan. Tien minuten voor het einde worden ze beloond voor hun aanvalsdrift als Vangheel een voorzet van Dams kan binnenwerken. Geen mens die dit had gedacht maar met nog 10 minuten te spelen wezen de bordjes een 1-2 voorsprong aan voor Beekhoek. Gaan we weer stunten hoor je de talrijke Beekhoek supporters luidop dromen? De gastheren voeren nog een laatste offensief uit en groenwit moet terug plooien. In de voorlaatste minuut wordt een vrijschop van de thuisploeg overgetrapt maar het was nog niet gedaan. In de laatste minuut kan Van Lommel in eerste instantie een bal nog wel afweren maar een goed gevolgde thuisspeler trapt alsnog de gelijkmaker tegen de touwen. In de blessuretijd gebeurt niets meer zodat we naar strafschoppen gaan. Na een mooie en spannende wedstrijd krijgen de supporters als toetje er nog een spannende strafschoppenserie gratis bovenop! De thuisploeg mag aan de reeks beginnen en al meteen sensatie als Van Lommel de elfmeter van de lokale kapitein kan stoppen. Voor Beekhoek begint Hannes en als hij zijn strafschop feilloos omzet staan we meteen op voorsprong.De thuisploeg kan zijn vier volgende strafschoppen wel omzetten maar ook Van Hout, Vangenechten en Boschmans trappen raak. Met een 4-4 stand kan de laatste strafschop de beslisisng brengen maar de elfmeter van Van Lommel wordt gestopt door de doelman van Solrezienne. Er wordt nu beurt om beurt getrapt en als de strafschop van Solrezienne wordt omgezet ligt alle druk bij Vangheel. Als hij mist is het over maar Philip trapt zijn strafschop  netjes binnen. Ondertussen mag de 7°thuisspeler een strafschop trappen en  dat  blijkt een cruciale te zijn want Van Lommel pakt zijn 2° penalty. Meteen kan Geerinckx zich in de geschiedenisboeken trappen want als deze zit is het afgelopen. Ondanks de zware druk blijft Dieter kalm en scoort de winning goal. Grote vreugde bij spelers en supporters want de zoveelste stunt is een feit! Door deze overwinning zitten we in de vierde ronde van Cofidis cup, een unieke prestatie in de geschiedenis van de club en een ongelooflijk mooie ervaring voor de supporters. Een dikke proficiat aan de spelers en de trainers!

Zij zorgden voor dit huzarenstukje: Raf Van Lommel - Philip Vangheel - Seppe Peeters - Peter Boschmans - Dieter Geerinckx - Andy Verwimp - Jef Laenen - Steven Van Hout - Hans Ceusters (68' Willem Dams) - Raf Hannes en Bram Vangenechten

Wisselspelers: Tristan Schoonis - Dries Voets - Killian Schoonis

geel: Vangheel Philip - Hannes Raf - Verwimp Andy

rood: Seppe Peeters

Doelpunten: 65' 1-0 own goal Steven Van Hout - 75' 1-1 BRAM VANGENECHTEN - 80' 1-2 PHILIP VANGHEEL - 90' 2-2

Dank ook aan de vele supporters die de verre reis hebben gemaakt en tevens gezorgd hebben voor een prima sfeer.

Ath - KFC Beekhoek: 6-0

Met twee bussen vertrokken we aan het Aardshof richting Ath. Voor de wedstrijd wordt er 1 minuut stilte gevraagd voor de slachtoffers van Pukkelpop in Kiewit-Hasselt. Beide ploegen beginnen gretig aan de wedstrijd. Na 3 minuten opent Ramael de score voor Ath 1-0. Ath steekt nog een tandje bij maar Ramael en Milito hun kansen gaan naast. In de 15de minuut geel voor Sakanoko voor een tackle langs achter bij Mertens. Onze jongens strijden voor wat ze waard zijn. In de 19de minuut verdubbelt Sakanoko de score 2-0. Vanlommel onderscheidt zich ook nog enkele keren. In de 36ste minuut Aaziz alleen door maar Vanlommel pakt. Onze jongens combineren bij momenten ook goed, tot aan de zone van de waarheid en dan loopt het mis. Na de pauze controleert Ath de wedstrijd. In de 54ste minuut een fout van Van Hout op Vanherpe en geel voor Van Hout. Twee minuten later geel voor Ramael voor het wegtrappen van de bal. In de 66ste minuut 3-0 door Vanherpe. Drie minuten later 4-0 door Weynants. Nu gaan de kopjes bij onze jongens naar beneden, maar de talrijk opgekomen supporters moedigen onze jongens aan. In de 74ste minuut 5-0 door Boulmenakher. Vanlommel onderscheidt zich ook nog enkele malen op schoten van Hovine en Milito. Onze jongens steken ook nog een tandje bij, maar in de 86ste minuut trapt Weynants de 6-0 binnen. Zo eindigt dit Beker avontuur voor onze jongens. De supporters danken onze ploeg voor dit mooie avontuur en een stukje clubgeschiedenis. Zondag begint de competitie, wij  gaan dan op bezoek bij Weelde om 15.00 uur. Supporters op post.

Deze traden aan: Vanlommel Raf (D), Peeters Seppe, Boschmans Peter, Geerinckx Dieter, Verwimp Andy (63’ Laenen Jo), Van Hout Steven, Laenen Jef (72’ Schoonis Killian), Dams Willem, Mertens Gert, Vangenechten Bram, Ceusters Hans (46’ Broeckx Esteban).

Bank: Schoonis Tristan (D)

Kaarten: Geel: 54’ Van Hout Steven